top of page

Ramadan (Ramazan) begynner på kvelden fredag ​​26. mai


Hvordan vil dette påvirke turister?

For turister som feriere i Tyrkia vil du sannsynligvis ikke merke noen forskjeller, eller bli rammet av den hellige måneden Ramadan. Som i turistområder er det ganske mye forretninger som vanlig, med restauranter og barer som åpnes på samme tid og mat og alkohol blir servert gjennom hele dagen.

Det er imidlertid god praksis å være klar over hva Ramadan betyr for noen tyrkiske folk, og at noen mennesker ikke kan godta en drink vann, mat eller en sigarett som du kan tilby dem i løpet av Ramadan.


Så hva er Ramadan?

For de av dere som ikke er kjent med Ramadan, er det måneden hvor muslimer raser, fra soloppgang til solnedgang, hver eneste dag gjennom hele måneden. Dette anses ikke som valgfritt, men betraktes som en tvungen religiøs plikt.
Fasting er sett på som en måte å minne om og utdanne enkeltpersoner i åndelighet, ydmykhet og tålmodighet.

Muslimer ser det også som en tid for å rense sjelen og fokusere på Gud og gjøre det viktigst i uselviskhet.

Datterene til Ramazan endres hvert år og beveger seg omtrent 11 dager tidligere, noe som betyr at den islamske hellige måneden faller i alle årstider på en eller annen gang.

Noen muslimer er unntatt fra å delta i Ramadan fort, og de inkluderer folk som er;
Syk, reise, gravid, amme, diabetiker eller gjennomgå menstrual blødning.

 

Vekk fra turistområder - Noen bedrifter og kontorer kan ha kortere arbeidstimer. Museer og andre severdigheter vil være åpne, men åpningstider kan være noe annerledes enn i andre tider av året.

Restauranter kan kreve reservasjoner om kvelden, og kan bare servere faste retter på flere retters retter, og uten alkoholholdige drikkevarer.

 

Hva å forvente?

Du kan her trommeslageren knulle sine trommer tidlig på morgenen. Dette er å vekke de som faster.

Bytrafikk kan være tungeste like før solnedgang som folk reiser for å tilbringe Iftar, det raske måltidet, med familie og venner.

Noen mennesker kan bli litt "betennende" eller irritabel i løpet av dagen på grunn av utfordringene til det raske.

Husk utfordringene til den raske når du arbeider med dem som faster og er forstående, tolerante og høflige under alle omstendigheter, og forsøk å avstå fra å spise eller drikke foran dem som kan observere det raske, når det er mulig.


Hva skjer når det er ferdig?

Slutten av Ramadan kalles Eid Al-Fitr. (Şeker Bayramı) Eidens dag tilbys vanligvis å besøke venner og familie, det er ganske mye som den tyrkiske versjonen av juledagen.


24. juni - halv dag forberedelse. (Ramazan)

25., 26., 27. juni - Fasting er over, og nå 3 dager med å feire, spise søtsaker og gi gaver til hverandre.


Etter Eid vil mange tyrkiske familier gå på ferie til en annen del av Tyrkia eller i utlandet.

På den siste dagen i Ramazan kan virksomheten lukke om ettermiddagen som forberedelse til tre dagers ferie, som begynner ved solnedgang.
Transporttjenester kan være spesielt opptatt når folk reiser på ferie, så reservere plassene dine på forhånd. På slutten av Ramazan Bayramı kan transport være opptatt da reisende kommer hjem.


Selv om det ikke vil påvirke de fleste av dere, er det respektfullt og lærerikt å være oppmerksom på Ramadans betydning og eksistens i Tyrkia.

bottom of page