top of page

 

Selv om den norske krona rekker langt i Tyrkia, så får de likevel bein å gå på når man er på ferie. Mange, spesielt barnefamilier,  har derfor hatt lett for å velge "all inclusive"- hotell. 

Her kan barn velge akkurat den maten de ønsker, når de ønsker, og spise is og drikke brus i de mengder de selv ønsker. For voksne gjelder det samme også for alkohol. 

Tidligere har dette konseptet stort sett vært på store hotell utenfor byene. 

De senere år ser vi at flere og flere mindre hotell, også i sentrale strøk tilbyr all-inclusive.  Dette kan være fint for noen, men for de lokale restaurant- og butikkeiere er det ødeleggende. De som før kunne ha bortimot full restaurant om kveldene, har kanskje bare 4-5 middags- gjester.  Turistene, som før utgjorde bybildet på kveldstid, er borte.  Nå spiser de all sin mat på hotellet, og etterpå lar de seg underholde inne på hotellets område. 

De fleste steder er det buffe på all-inclusive, og mange føler seg lett som på et samlebånd. Selv om utvalget er stort, må man mange steder bruke mye tid på å stå i kø for å komme fram til maten. Det er kanskje fortjent at mange av disse stedene kalles "fabrikker"?  

Nå ser det ut til at  flere og flere som tar til orde for å velge bort all-inclusive.  Mange synes å sette pris på å sitte ved et bord på en hyggelig restaurant og få maten servert. Dette oppfattes i mye høyere grad som ferie og kvalitets-tid med de man er sammen med. 

Mange av dagens småbarns-foreldre anser det heller ikke som en god ting at barna kan spise ubegrenset med is, selv om de er på ferie.  Og selv om alkoholholdige drikkevarer er inkludert i slike pakker, så ønsker man ofte en høyere kvalitet både på vin og andre drikker. 

I tillegg opplever man landets kultur på en annen måte, når man kommer ut av hotellet , går på lokale stedene og treffer menneskene som bor i området. 

Kjenner du noen som skal til Alanya, så anbefal at de går ut og "bruker" det som er av butikker og restauranter.

                                                  La Alanya blomstre! 

All-inclusive-trenden
bottom of page