top of page

 

A different Taste (populært kalt bare "Taste»), er en restaurant som ligger i Cikcilli. Den ligger litt bortgjemt mellom høye bolighus, men når man går gjennom porten og inn i hagen så er det som å komme inn i en oase.  Det finnes knapt noen som ikke har blitt overrasket over at en slik perle av en restaurant kan finnes her,  utenfor sentrum.

Selv om restauranten ligger bortgjemt og markedsføringen er minimal, så går «jungel-telegrafen»; noe som fører til at stedet er svært godt besøkt, og har mange følgere både på facebook og instagram. Mange fornøyde gjester har gikk restauranten topp vurdering på Trip Advisor og overalt hvor restauranten nevnes så er det i rosende ordelag..

Det fortelles om hyggelig stemning, kjempegod mat, og rimelige priser .

 

Både maten, vertskapet og hele atmosfæren skiller seg tydelig ut fra andre restauranter vi har opplevd i Alanya. Her er det rolig og fritt for TV-skjermer, noe som kundene setter tydelig pris på.

Dette er et sted som folk ønsker å komme tilbake til, og «gamle» gjester tar med seg nye. På denne måten har restauranten opparbeidet seg et godt rykte og en stadig voksende kundegruppe.

Hva skjer på "A different Taste?

Om "Taste"

Det var Tord og Susanne fra Sverige som startet Taste i 2008.

Restauranten har ingen tradisjonell meny som deles ut, men en tavle som man må komme fram til og hvor menyen presenteres av restaurantens vert/ vertinne. Allerede på dette tidspunktet får man følelsen av å være mer enn en tilfeldig gjest. Det blir som en eksklusiv introduksjon til alle de gode rettene som tilbys.

Det var Tord og Susanne som gjorde stedet kjent og populært, men etter noen år ønsket de å flytte til USA for å være nærmere sin familie som bor der.

De bestemte seg for å selge.

Stephanie Elisabet Naverholm

er en ung, vakker  og evertyr-lysten svensk dame.

Etter fullført universitetsutdannelse innen hotell & management i Sveits, ble det jobb både i Europa og andre steder i verden.

I 2013 var hun på vei hjem til Sverige etter å ha arbeidet flere år i Kina. Fordi familien hadde kjøpt ferieleilighet i Alanya, så ble dette en naturlig stopp på veien. 

Familien tok henne med for å ha en hyggelig kveld på Taste restaurant, og da Tord og Susanne utpå kvelden fortalte at de skulle selge utvekslet Stephanie og stefar Per blikk. De tente på samme ide;  kan dette være noe for oss?

Etter endel diskusjoner, møter med eierne og planlegging var eierskiftet i orden. Fra nå av var det Stephanie som skulle være vertinne, og mange stamgjester var spente på hvordan dette skulle gå....... Tord og Susanne hadde satt sitt preg på stedet, og det var vanskelig på forhånd å kunne forestille seg stedet uten  dem.      

Stephanie kom som et friskt vindpust, men det var det hele tiden viktig for henne å beholde restaurantens atmosfære og særpreg best mulig, det var jo det hun selv hadde falt for da hun kom første gang. Etter hvert har det vært nødvendig med endel opp-pussing og nyanskaffelser, for eksempel har alle utemøblene blitt bronse-farget dette året. Også menyen gjøres det små og spennende endringer på, noen ganger helt nye retter og andre ganger bare endring av sauser og garnityr. Men vi har også endel «best-selgerne» som kundene forventer å finne hos oss, og der gjør vi ingen endringer, forteller Stephanie.

 

Bortsett fra bestselgerne, som forblir som de har vært, går livet videre – også for Stephanie. De siste årene har hun pendlet mellom Firenze i Italia, hvor hennes kommende ektemann bor, og restauranten i Cickcilli.  Etter hvert har de bestemt seg for at det er Florence/ Firenze som skal stedet hvor de skal bo.

 

Stephanie har, som eierne før henne, lagt mye av sjelen sin i arbeidet på restauranten, og det har ikke vært noen enkel beslutning  å trappe ned engasjementet sitt. Men valget er klart; kjærligheten og et liv i Italia blir Stephanies fremtid.

 

Den foreløpige løsningen har blitt nye deleiere.

Dette er Maria og  Dick Roger Sjöland,  som har nylig har gått inn som deleiere i A Different Taste.

Maria og Dick har i endel år hatt leilighet i Oba, og de har vært faste gjester på restauranten. Begge to har stor kunnskap og interesse for mat, og  Maria har også bakgrunn fra restaurant.

Dette blir imidlertid første gang hvor hun skal sitte i sjefs-stolen.  Ikke for det; vi tror neppe det finnes en slik stol på Taste, all den tid at vert/ eier alltid er å se i ferd med å ta imot sine gjester, presentere mat og sørge for at alle har det bra.

Maria er glad for at Stephanie og Per ikke trekker seg helt ut av driften med det første, for på den måten vil hun ha direkte tilgang til all den hjelp og de råd hun måtte trenge. Stephanie vil også komme flere turer fra i Italia for å bistå henne i løpet av sesongen.

Marias mann Dick Roger, vil fortsette i sin jobb i Sverige, men vil likevel være tilstede og bidra i restauranten i så ofte og så mye han kan..

 

 

Maria og Dick Roger Sjöland

Personalet vil være det samme som har vært i en årrekke, kjente fjes for alle stamkunder – og hyggelige betjentskaper for alle nye kunder.

Fra venstre: Dick Roger, Maria, Per & Stephanie. Denne sesongen eier og driver de restauranten ´A Different Taste´ sammen.

bottom of page