top of page

Generelt om Alanya

Alanya omtales ofte som byen der solen smiler. 

Kafeer og restauranter omgir havneområdet, og skaper eg hyggelig stemning både natt og dag. Her finnes også butikker som selger tekstiler, skinnvarer, lokal kunst og suvenirbutikker. 

Liker du grotter så finner du Dim Cave like utenfor byen, men også inne i byen ligger en fantastisk fin grotte som er verdt å besøke, nemlig Damlatas grotte. Damlatas grotten ligger i den østre delen av Kleopatrastranden, hvor du også finner det Etnografiske museum.  Tar du en båttur så kan du oppleve flere grotter: Fosforlu, Asiklar og Kizlargrottene. 

Det røde tårn (Red Tower)

Det røde tårn er et historisk åttekantet tårn. Tårnet er blitt et symbol for Alanya, og er avbildet på byens flagg. Tårnet ble bygget i 1226 for å forsvare byens skipsverft.  Rundt toppen av tårnet er det skyte-skår hvor soldatene kunne forsvare tårnet uten selv å bli utsatt for risiko. Hvis motstanderne kom for nær så ble det helt kokende vann over dem, fra skyte-skårene.

Idag er tårnet et av byens mest besøkte severdigheter. 

Borgen (Alanya Castle)

Borgen Ligger flott til, og fra toppen har man en fantastisk utsikt over byen, Taurusfjellene og det turkisblå Middelhavet. Borgen har ca 140 tårn og en 6,5 km lang mur. 

Det er en fin tur å gå opp til toppen. Det er anlagt stier, slik at man ikke trenger å gå alle slyngene som bilveien har.  På veien kan man se mange vakkert beliggende tre- og steinhus, og det er også mange kafèer og restauranter hvor man kan stoppe for en hvil og forfriskninger. 

Verftet (Alanya Shipyard)

Verftet i Alanya ble bygget i 1227. Fasaden mot sjøen er 56,5 meter og den går 44 meter innover. Stedet ble valgt for å få mest mulig sol og minst mulig bølger.

Velkommen til Alanya
God morgen Alanya
bottom of page