top of page
Search
  • Irene

8 mars 2018

Det er 21 grader i skyggen idag, og bortsett fra på skygge-stedene så varmer solen godt. Absolutt godt å være både i skyggen og i sola.

Dager med få eller ingen plikter kan være fine. Idag for eksempel, så startet dagen tidlig med egg til frokost og surfing på nett. I 10-tiden var det på tide med litt fysisk aktivitet, og sammen med en kompis ble målet satt: nemlig å bestige borgen her i Alanya.

Mange tenker at det er en tøff utfordring, men selv for meg som er i passe dårlig form og ellers trener lite, så blir det faktisk en fin tur. Klarer man å gå raskt og holde tempo kan man faktisk være oppe på ca 20 minutter (personlig rekord), men det er greit å ta det litt roligere. Fra havneområdet er det mange ulike veier og stier, og idag valgte vi å gå gjennom den gamle bebyggelsen hvor det tildels er for smalt for biltrafikk og trapper som bærer preg av å ha blitt tråkket i mange år.

Da vi var kommet vel opp til toppen, så var det bare å snu og rusle ned igjen. Severdighetene har vi gjort unna gjentatte ganger før.

Men vi var innom en gravplass, og det er jo mye spennende å observere. Gamle hus som holder på å rase sammen, nyrestaurerte hun som er utrolig vakre, blomster både på bakken og på busker og trær. Særlig mimosa-en var vakker idag med kaskader med gule blomster.

Etter at vi kom ned fra borgen tok vi turen til Oba. I området rundt det nye sykehuset har det dukket opp en god del kaffe- og tehus. Her serveres mange forskjellige retter; børek, salat, sandwich, kaker + mye mer.

Det er virkelig å anbefale å prøve ut disse nye serveringsstedene. Prismessig er det også gunstig. Idag for eksempel: Lunch for 2 som besto av Helim-salat, en tyrkisk rett som lignet litt på tynne ostesmørbrød som ble servert med salat og pommes frites og saus, 2 vann og 2 cappuccino kom på TL 55 (tilsvarer kr 113 etter dagens kurs). Ikke noe å si på prisen, og det smakte nydelig!

Det er kvinnedagen i dag.

Personlig har jeg ikke noe nært forhold til denne dagen, og jeg vet derfor heller ikke om det har vært noen spesiell markering i Alanya. Men på kaffehuset ble det delt ut røde nelliker til alle damene, og sånt setter en selvfølgelig stor pris på - uansett dag.

Så var det på tide å avslutte et hyggelig samvær. Min kompis har nettopp blitt pensjonist, så vi var enige om at ihvertfall han kunne gå hjem og hvile på sine lauvbær... like til han kom på at lauvbær hadde han ikke i huset. Det vites ikke om han gikk til innkjøp av lauvbær på veien hjem, eller om han hviler direkte på sofaen :-)

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page