Parkering i Alanya

January 25, 2019

Å parkere i Alanya er enkelt. Finner du en plass som er merket med at det er lov å parkere, så parkerer du bilen og går. Når du kommer tilbake er det gjerne en lapp på frontruta, noe som ikke betyr at du har fått bot - kun at parkeringen er registrert.  Vanligvis dukker parkeringsvakten opp umiddelbart, og du betaler de lira det koster. Om du står mindre enn 15 minutter, så er det gratis. 

Dersom du har det travelt og kjører avgårde uten å  betale, så gjør ikke det noe heller. Du bare betaler neste gang. 

Altså et veldig greit og smidig system. 

Selv parkerer jeg vanligvis på gratisplass i en bakgate, men disse gratis-plassene er ofte opptatt om man ikke kommer veldig tidlig om morgenen.  Så sånn ca en gang i uka parkerer jeg på avgiftsbelagt parkering i en bestemt gate i sentrum. Det skjedde også idag. 

Da jeg skulle hente bilen var det 12 lira å betale. Men så ser sjåføren på bilen og på meg en gang til, og sier at "du var her forrige uke også, ikke sant"?   Joda, det var jeg  - og forrige uke betalte jeg en "samle-faktura" på flere dagers parkering.  Han forteller at han hadde kommet i skade for å ta 20 lira mer enn han skulle. Han hadde dessverre ikke penger å gi meg tilbake i dag, men han skulle huske på det neste gang jeg parkerte. 

En ærlig og lavtlønnet parkeringsvakt. Det ender nok opp med at han får de 20 lira i driks. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

8 mars 2018

March 8, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts

January 25, 2019

January 25, 2019

March 8, 2018

January 23, 2018

January 7, 2018

December 26, 2017

December 10, 2017

November 29, 2017

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic