Search
  • Irena

🐣 Påske i Alanya 🐣

Det er mange nordmenn som er i Alanya i påsken. Ca 60 stk av oss var tilstede på onsdags-klubbens mars-treff. En hyggelig kveld som det virket som alle satte pris på. Noen (meg selv inkludert) traff nye hyggelige mennesker, i tillegg til alle de flotte deltakerne jeg kjenner fra før. Treffet pleier å være på nytt sted hver gang, og denne gangen var det Mitos i hovedgaten i Oba som var stedet. Utpå kvelden - etter at folk hadde spist - var det en tyrkisk musikk-gruppe som underholdt.

En ting som er artig når man begynner å snakke med nye mennesker, er at etterhvert som praten går så finner man flere og flere felles referansepunkter. Veldig ofte treffer jeg mennesker med felles venner/ bekjente. Denne onsdagen møtte jeg en som kom fra samme øy-kommune som meg. På et tidligere treff traff jeg en kollega fra mange år tilbake. Sånt er alltid veldig hyggelig 🌻.

Det foregår også mange andre ting rundt i Alanya & Oba, blant annet har jeg sett at Tore Halvorsen & Helge Støholen skal opptre på flere restauranter. Har inntrykk av at de fleste synes det er kjempeartig når de underholder, men ikke alle vil innrømme det.... Det blir nesten som å lese Se&Hør; ingen innrømmer at de kjøper det men alle leser det 😃.

De nordmenn jeg kjenner som bor i egen leilighet i her nede lager minst en middag hjemme i leiligheten i påsken, nemlig påskelam. Det samme gjelder hos oss, i går var det lam til middag - tilberedt av min mann. Takk til han, det smakte utmerket 😘🐑.

På denne tiden er det mange av de vinterstengte restaurantene som åpner, og det er veldig hyggelig å se at Alanya igjen kommer i "ferie-modus". Det er også mange typiske "turist-butikker" som åpner, og alt dette bidrar selvfølgelig til mer liv og røre.

Nå skal resten av påsken nytes og første påskedag går turen til Istanbul.

9 views0 comments

Recent Posts

See All